Патриаршески богослужения за Рождество Христово



Hram Sv. Al. NevskiНа 24 декември в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски” ще бъде отслужена празнична вечерня и утреня за Бъдни вечер с начало 18 ч. Празничното богослужение ще бъде оглавено от патриарх Неофит в съслужение с архиереи и свещеници от столицата.

На 25 декември патриарх Неофит ще отслужи света Литургия за Рождество Христово в „Св. Александър Невски”. Началото на богослужението е 9,30 ч. В края на службата Негово Светейшество ще прочете Рождественското синодално послание.

На 26 декември Негово Светейшество ще гостува в храма – подворие на Руската патриаршия „Св. Николай Чудотворец” в София и ще вземе участие в Литургията. Начало 9.30 ч.

На този ден в храма ще бъде донесена за поклонение чудотворната и мироточива икона на Пресвета Богородица „Седмострелна”, която ще остане там и на следващия ден. Повод за патриаршеското посещение е и отбелязването на 30 години свещеническото служение в този храм на ставр. ик. Симеон Минчев.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...