Персийски поети мюсюлмани пишат за Иисус Христос



В изданието на 15 февруари на предаването „Вяра и общество“ ви предлагаме:  

  • В какви християни ни превръща формалната проповед? Какъв е езикът на църковната проповед? Бариера или мост към вярващите е той? Защо често, когато като пристъпим прага на църквата се чувстваме някак езиково неконфортно? Далечен и неепознат ни ли е езикът на Църквата? Дали причината е единствено във все още масовата употреба на църковнославянския език? Горан Благоев ще търси генезиса на проблема в разговор с богослова Пламен Иванов.
  • Какви поуки носи за християните евангелската притча за Блудния син? Чуйте размислите на свещеник Илиян Александров от църквата «Рождество Богородично» в столичния кв. «Лагера» и сами се убедете колко скъп е за Господ всеки един човек.
  • Иисус Христос, възпят в персийската поезия от Средновековието до ХХ век. Специален гост на предаването е д-р Наби Масуми, математик, поет, философ, изследовател на персийската поезия. Ще имате възможност да чуете за първи път на български език някои от стиховете на персийските класици, които възпяват Иисус не като мюсюлмански пророк, а като Син Божий.

Този брой на предаването се излъчва на запис, така че за съжаление няма да имате възможност да зададете вашите въпроси или да изкажете вашите мнения. Разбира се и този път ще ви очакваме пред малкия екран – както обикновено по БНТ 1, събота, 15 февруари от 14.00 ч.

Екипът на «Вяра и общество»

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...