Пловдивският митрополит се включи в междурелигиозна инициатива



По информация на News.BG

Пловдивският митрополит Николай се включи в благотворителна кампания, организирана от МВР, заедно с 5 неправославни вероизповедания. Под наслов "Събуди сърцето си" стартира Великденската благотворителна кампания за децата на загиналите полицаи и инвалиди от системата на МВР.

За първи път шестима представители на различни вероизповедания в България са обединени във видеоклип за една обща кауза.

Освен митрополит Николай, в клипа участват и Негово Високопреосвещенство Христо Пройков – епископ на Католическата църква в България, главният мюфтия Мустафа Хаджи, пастор Виктор Вирчев – председател на Евангелистките петдесятни църкви, отец Кусан Хадавян от Арменската апостолическа църква и равин Йосиф Леви от Централния духовен израилтянски съвет.

Кампанията е под патронажа на Министерството на вътрешните работи. Кампанията ще продължи до 1 май. Събраните средства ще бъдат разпределени между над 130 семейства на загинали полицаи и инвалиди от системата на МВР. Инициативата е осъществена със спомоществователството на Емил Коен, генерален мениджър на ПБК "ЦСКА" – АД.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

4 Отговори

  1. paterp каза:

    Нали митр. Николай се правеше на строго православен, или това беше само докато получи митр. престол? И защо никой не се сеща да събере пари за стотици хиляди други пострадали българи? Или все още ще се държим по комунистически – силно МВР-послушна рая!

  2. klioskov каза:

    Така трябва да постъпва всеки вярващ християнин.Кое е лошо, особено когато помагаш на деца и то сираци? Ако бе отказал митрополит Николай, щяха да вият като линейки защо е отказал. На крива ракета Космоса и пречи.

  3. meto каза:

    naistina tova e dobro na4inanie otdelen vapros esastoianietona carkvata ni i na bogoslovieto ni

  4. sunday driver каза:

    Съвместни изяви с неправославни, участие в клипове и благотворителни кампании заедно с мюфтии, пастори, ходжи и равини – нямаше ли някаква православна забрана за такива работи? Или ако е за социални каузи – може?