Пловдивчани се вдигнаха срещу строежа на евангелска църква



Днес +

500 жители на пловдивския квартал „Тракия" са се включили в подписка срещу построяването на евангелска църква в района на блоковете 6 и 7, съобщава Радио Пловдив.

 

Утре част от гражданите ще протестират по време на сесията на общинските съветници, които ще решават дали да обявят търг с явно наддаване за терен от 1700 квадратни метра край Ботаническата градина. Предложението е внесено от заместник-кмета Петко Атанасов по повод писмо, с което Евангелската петдесятна църква „Света Троица" иска да придобие терена, за да се изгради там молитвен дом за християните от протестантското вероизповедание. Първоначално в тръжните условия за мястото беше заложена минимална цена 407 хиляди лева, която обаче съвсем скоро бе завишена на милион и половина лева от Комисията по общинската собственост.

Съветниците от групата на левицата в местния парламент обявиха, че ще гласуват против предложението за търга.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

6 Отговори

  1. lyublyana каза:

    Eвангелска църква“Света Троица“?Каква е тази мимикрия?Откъде имат толкова много пари да закупят терена,да не би да са пари добити от родолюбие?И във въпросният квартал-колко точно протестанти живеят,че да си правят протестантите енория,сред православната енория.
    Не само подписка,стига с този тихичък формализъм-просто не ги допускайте никак.

  2. Давид каза:

    Докога хората в Бълграия ще се обявяват открито срещу строежа на храмове за молитва! И ще искат от Бог да ги благослови! И дано да ги благослови, защото затова ни и трябва този храм, за да се молим за вас! За спасението на душите ви!

  3. jordanph каза:

    какво търсите в Православен сайт вие не сте кръстени в Едната Свята Вселенска и Апостолска църква а учението ви е твърде елементарно арогантно агресивно и профанско
    течението ви извира от отпадналите от апостолската христова църква латини наричащи се незнайно защо католични
    предполагам че клоните към икуменическия дух който проправя пътя на антихриста и неговите предтечи и както сте много ревностни така и без да предполагате ще приемете лъжата за истина след като сега не може да проумеете къде е христовия първоизвор

  4. semo_semkov каза:

    Г-н Давид, който най-вероятно си протестант, в „Тракия“, храм за молитва се строи и се именува в чест на онзи, благодарение на който вече 1100 год све християни. Това е Св.Цар Борис Покръстител. Изчакай още малко докато се построи този храм, пък тогава ходи с охота да се молиш в него, а не във вашите капища.

  5. Idiot каза:

    Писнало ми е от религиозната толерантост и разюзданост. Никакви протестанстски храмове. Само сурогати ще ни продават искайки душите ни.

  6. jivko0o0o0 каза:

    Ami g-n David ili e protestant ili e ujasno negramoten pravoslaven,ho parvoto mi se struva po pravdopodobno.Du6ite si triabva da spasiavame v Pravoslavnata Carkva,a ne pri niakakvi samozvani pastori,koito promivat mozacite na hora s labilna psihika.Sv.Apostol kazva,4e e proklet vseki,koito se opita da promeni Slovoto,a protestantite niamat ni6o ob6o s istinata.Tiahnite doktrini sa du6epagubni.Triabva da se sloji krai na taia samozvan6ina.Stiga s taia izkrivena predstava za tolerantnost kam veroizpovedania ot vsiakav rod.Prevarnaha Balgaria v handjiinica v koiato i kuco i sakato e dobre do6lo.