Подкрепете инициативата на предаването „Вяра и общество” за празника Благовещение!


Да възстановим празника Свето Благовещение като Ден на майката! Подкрепете инициативата на предаването „Вяра и общество”!

В деня, когато целият християнски свят чества един от най-светлите празници – Свето Благовещение, предаването “Вяра и общество” отново ще призове за възстановяване на забравената традиция 25 март да се чества като Ден на майката.

Защо сме забравили този прекрасен християнски обичай: в деня, когато честваме най-святата сред жените – майката на Бога, да почитаме и жената майка? Какви са предизвикателствата пред съвременната жена християнка? По тези и други въпроси водещият Горан Благоев разговаря с гостите на предаването протойерей Ангел Ангелов – предстоятел на столичния храм “Св. София”, Мария Иванова от фондация “Покров Богородичен” и Майя Любомирска – журналист във вестник “Демокрация днес”. Специална анкета показва отношението на различни жени към инициативата презникът Св. Благовещение да се възстанови като Ден на майката.

Екипът на предаването призовава всички зрители, които са съпричастни на идеята Св. Благовещение да бъде възстановен като Ден на майката, да изразят мненията си на редакционния телефон (814 2175) или на имейл-адреса на предаването: viara@bnt.bg

Мненията ще бъдат обобщени и със специално писмо за инициативата ще бъдат внесени в Св.Синод.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

5 Отговори

  1. Альоша каза:

    Подкрепям с две ръце дето се казва.
    Моита съпруга и моите приятелки ги поздравявам с празника.
    Не признавам 8-ми март, но съм длъжен да поздравявам, че да не се обидят.:-)

  2. dbachev каза:

    Мисля, че точно 25 март е истинския празник на жената. Света Богородица, която е носила в утробата си 9 месеца Неописуемия и Невместимия, Който дава живот на всяко творение – и видимо, и невидимо, и по този начин е била най-близо до Него – Бога, е жена, и оттук, по мое мнение следва, че на 25 март, когато е чула благата вест и безсеменно е заченала, е именно истинския 8 март.

  3. ggbdl каза:

    В нашето семейство това е денят на майката.Подкрепяме ви!

  4. Християнче каза:

    С цялото си сърце и душа ви подкрепям,НО как да се възвърне Светото Благовещение,когато все по често попове ходят да честитят и празнуват 8-ми март.

  5. dbachev каза:

    Драго Християнче,

    Възмущаваш се, че попове признават 8 март, вместо 25 март! Само това да беше?! Аз съм виждал да се карат, изправени до един гроб – кой да извърши панихидата – пред роднините на починалия. Защо? Защото единия поп влязъл в участъка на другия поп.