Пожар пламна в дома за сираци на отец Иван от Нови хан



Пожар пламна в приюта на отец Иван в Нови хан в новогодишната вечер. Няма пострадали, а огънят вече е потушен след над едночасова борба на три пожарникарски екипа със стихията тази нощ. Децата от приюта са настанени на различни места, при близки на отец Иван в София, Елин Пелин, с. Доганово.

Инцидентът е станал тъкмо когато обитателите на приюта са се подготвяли да се съберат в трапезарията за новогодишното тържество. Причините за пожара тепърва ще се уточняват, но има предположение, че инцидентът е свързан със запалването на камина в сградата. Голяма част от покрива на дома е изпепелен. Токът е спрян.

В утрешния ден ще се преценят щетите, отец Иван вече е извикал строителна бригада от Монтана, която да започне работа по възстановяването на сградата.

Ако искате да подкрепите дома на отец Иван в Нови хан в този труден момент, можете да направите дарение чрез:

Дом за сираци „Св. Николай“ при храм „Св. Троица“, с. Нови хан, п.код 2110, БУЛСТАТ: 175743823

Банкова сметка в лева:
UNI CREDIT BULBANK,клон Елин Пелин
IBAN: BG72UNCR 96601000411600,
BIC: UNCRBGSF

Сметка в евро:
IBAN: BG13UNCR70001522104630
BIC: UNCRBGSF

Акаунт в PayPal:
otec.ivan@abv.bg

За връзка с отец Иван: 0889 539874, 0886 852950

Отец Григорий: 0886853026

е-mail: stnikolay@abv.bg

Epay-aкаунт:
http://www.svetinikolai.org/index.php…

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...