Поздравление на министър Стефан Данаилов за празника на българската просвета и култура


„Поздравявам Ви с 24 Май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Всяка нация има своите върхови дати, в значението на които вгражда въжделенията си за свобода, просперитет и успешно бъдеще”, се казва в посланието на министър Стефан Данаилов към всички творци и дейци на българската култура.

„На този ден нашият малък европейски народ празнува святото дело на своите синове – братята Кирил и Методий, дали право на древния ни род да се нарежда сред великаните на Духа. Обявяването на Светите равноапостоли за съпокровители на цяла Европа е само част от признанието за великото им дело”, се казва още в поздравлението на културния министър.

Той честити празника на всички творци и дейци на българската култура, като им пожела „всяка стъпка по посока на утвърждаване на България като една от европейските нации – градители на европейската цивилизация през вековете, да е част от синовния ни дълг към нея.”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...