Последователите на движението „Анастасия” създават партия в България



 

Родна партия в България е била учредена вчера от последователи на сибирската отшелничка и гадателка, Анастасия, съобщиха българските медии. Сред учредителите са и видни политици от близкото минало. Според статия в днешния Монитор, вече са закупени земи в странджанското с. Славейково, които ще бъдат продадени на членовете на партията. „До месец в обезлюденото село ще бъде основано първото "родово село", където поклонниците ще живеят изолирано от света. Преди да идат там, те ще трябва да продадат имуществото си. Всеки, който се върне към природосъобразния начин на живот, ще има право на имение” – е казал Атанас Панчев, който издава партийния вестник "Родово имение".

 

„За Анастасия може да се каже само едно – човек идващ от бъдещето, за да напомни на всички хора по цялата планета Кои Сме Ние в Действителност, защо сме тук, на тази Земя, дали пътя, по който сме поели ще ни изведе там, където сме решили предварително да отидем и какво точно е за предпочитане да направим за да се доберем до заветното безкрайно щастие.”, се казва в българския вариант на сайта „Анастасия”, който има задачата да представя в България учението на отшелницата чрез книгите на Владимир мегре (истинското име на автора е Владимир Пузаков).

Осъдено от Руската православна църква като сектантско явление с окултен и неоезически характер, движението около личността на Анастасия придобива сериозни размери не само в Русия. Книгите продължават да се издават и превеждат в чужбина и да завладяват с голяма скорост масовото внимание със своите романтични, утопични и тайнствени внушения за пътищата за постигане на екологично равновесие, хармония и щастие.

Около този феномен се върти не само идздателски бизнес; създадени са общности, фондация, политическа партия; освен идеи за бъдещия съвършен ред в природния и обществен живот, тези организации доставят (срещу заплащане) и енергетизирани кедрови кори от селенията на отшелницата, които имат чудотворно действие.

Ето част от програмата на руската Родна партия:

„Сред Доброто се раждат и Добри мисли. Колко са ни нужни те днес! Така се появи и мисълта за Родната партия. Живеещите в Родовите места ще сътворят Закони, които също ще бъдат Добри, от добрите мисли в тях. Този, който има Родина, няма да й пожелае нещо лошо. Родовото място, това е родината на човека в голямата и Родна земя. И на тази Родина всичко ще расте за човека с любов, плодовете ще са пълни с енергия и чистота. Децата в такова Пространство ще растат здрави и щастливи, радвайки своите родители. А болестите ще изчезнат изобщо.”

На 1 март 2006 год в гр. Шарм Ел Шейхе, Египет, в живописен туристически комплекс е открит първият международен офис „Анастасия”. От 4 до 9 март са били проведени срещи на Владимир Мегре с издателите на неговата серия книги „Звънящите кедри на Русия” от Полша, Швейцария, България, Германия, Унгария, Хърватия, Израел, Италия, Румъния, Австрия, португалия и други страни.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...