Посрещнахме частица от мощите на свети Георги Победоносец



Частица от чудотворните мощи на свети великомъченик Георги Победоносец пристигна в София днес. Посрещането им  е от голямо значение за България, защото получаваме благословението на светеца, който е покровител на много населени места в България, на много градове, на много села и на много семейства у нас – е казал пред журналисти Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Негово Светейшество българския патриарх Неофит.

„Радостта, която ни се доставя с идването на частицата от светите мощи на св. Георги Победоносец, е голяма и виждаме, че както ние го обичаме, така и той ни обича“, е казал още епископът.

Епископ Поликарп е участвал в литийното шествие, с което беше пренесена светинята в старинния столичен храм „Света София“.  Мощите ще бъдат изложени за поклонение в храма от 16.30 часа на 26 април 2023 год. до 15.30 часа на 28 април 2023 год.

През следващите дни поклонението ще е в различни храмове и населени места в страната: на 28-30 април ще бъдат пренесени за поклонение в храма „Св. Атанасий“ в Горни Лозен; на 1-3 май – в Църногорски манастир „Св. св. Козма и Дамян“ край село Гигинци, а на 4-5 май – в храма „Св. Петка“ в Брезник; на 5-7 май – в храма „Св. великомъченик Георги“ в Перник.

 

Източник: „ДарикНюз„, ФБ страница на храм „Света София“

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...