Поход край Рилския манастир организира МОН


Източник:  News.bg

Министерство на образованието и науката организира ученически поход. Инициативата е по повод честването на 11 май- Ден на Св. св. Кирил и Методий. Преди началото на похода, в 10.00 часа в Рилския манастир ще бъде извършен молебен от епископ Евлогий и архимандритите Виталий, Калистрат, Варлаам и Йосиф. По време на молебена ще бъде осветена икона на светите братя.

Походът ще тръгне в 10.30 часа от Рилския манастир. Маршрутът включва посещение на килийното училище към църквата „Св. Лука" над Рилския манастир, посещение на гроба на Св. Иван Рилски, пещерата, в която е живял и завършва със спортни игри на Кирилова поляна.

В 11.00 часа пред килийното училище министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще награди трима директори с ежегодната награда на МОН „Св. Иван Рилски" за принос в развитието на българското училище.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...