Почивай в мир, Гери!


Напусна ни внезапно Гергана Икономова – човекът, който се грижеше за предпечата и оформлението на книгите на „Омофор“ и на списание „Свет“, на всички наши плакати и графични материали. 
 
Гери беше обичана от всички; тих и търпелив човек с огромно сърце, всеотдайна майка и незаменим колега. Всичко правеше с любов, с дълбоко преживявяне, с лично посвещение. Тя четеше всички текстове; десетките книги и стотици статии, върху които е работила, са минали през ръцете и сърцето ѝ. Всички те са запечатали погледа на Гери към света, нейния прочит на темите, които представяме, нейното чувство на съпричастност. 
 
Прецизна, упорита и неподражаема в работата си, тя беше истински художник и талантлив дизайнер. От нейните ръце са излезли едни от най-красивите корици, правени в България. Вие няма да прочетете името ѝ на кориците, защото „не виждаше смисъл“ в това; заради рядката ѝ скромност и деликатност. Тя не обичаше да говори за себе си. Вярваше, че всичко е общо дело и се смущаваше да изтъква своя принос. Не очакваше признание, обратно – тревожеше се дали е дала най-доброто, на което е способна. Като всички талантливи и добри хора, тя мислеше най-вече за другите – винаги искрено, ненатрапливо готова да помогне, да направи каквото трябва.
 
Ще е нужно много време, за да повярваме, че си е отишла. Трудът ѝ ще пребъде след нея, а мястото ѝ сред нас няма как да бъде заето. 
 
Поднасяме най-искрени съболезнования на семейството и близките ѝ хора.
 
Благодарим ти за всичко, мила и обична Гери! Няма да те забравим! 

Светъл път, почивай в мир!

Опелото ще се състои на 3 юли, петък, в 12.30 ч. в столичния храм „Св. Седмочисленици“.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...