Почина отец Стоян – благотворителят от Добрич



O.StoyanТази нощ на 56-годишна възраст след тежко боледуване почина отец Стоян Стоянов от Добрич. Духовникът беше председател на църковното настоятелство на храма „Св. Троица“, епархийски съветник, бивш архиерейски наместник и основател на Духовен център с приют за бездомни и социална трапезария към храма. Бог да го прости!

„Като молителстваме Бог да го упокои в селенията на праведните, изказваме съболезнованията си към неговите близки и вечна да бъде неговата памет“, се казва в скръбната вест от Варненската и Великопреславска света митрополия.

С примера на своята милосърдна дейност отец Стоян спечели много млади последователи. Затова вярваме, че делото му ще бъде продължено! Нека си припомним това от есето на Ивелин Василев, което тази година бе отличено с първа награда от Конкурса, посветен на дяконията и милостинята, организиран от Milostiv.org. Авторът Ивелин Василев живее в приюта за социално слаби семейства, основан от покойния отец Стоян.

Опелото ще се отслужи на 28 юни, събота, от 14 ч. в храм „Св. Троица“, Добрич, от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

 

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...