Почти двойно са се увеличили даренията за православна благотворителност през 2018 г.



През 2018 г. сайтът Дякония.БГ (платформа за православна благотворителност и социална дейност) събра почти два пъти по-голяма сума за подпомагане на нуждаещи се в рамките на кампанията “Виждам те” на фондация “Покров Богородичен” в сравнение с 2017 г. От 13 653 лв, събрани през 2017 г., даренията са нараснали на 20 135 лв, които физически лица и фирми са дарили за кампаниите, обявени на сайта през 2018 г. Всички събрани суми са били раздавани на нуждаещите се всеки месец, като десетки хора и семейства в нужда са получили целева финансова помощ. 

През сайта Дякония.БГ се обявяват както социални, така и образователни и други каузи, свързани с Православната църква – набиране на средства за издаване на книги, за възстановяване и ремонт на храмове и други.

От втората половина на 2019 г. сайтът ще премине на самофинансиране. Можете да подпомогнете дейността му, като в основанието за дарението си отбележите “за Дякония.БГ” – така ще можем да покрием разходите, свързани с банковите преводи на даренията (досега те се покриваха изцяло от фондация “Покров Богородичен”), както и разходи, свързани с популяризацията на каузите и достигането на апелите до повече хора.

[paypal_donation_button align=“left“ border=“1″]

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...