Православен фотографски сайт откри юбилейна изложба във Варна


На 19 април – Възкресение Христово – в Духовно-просветния център към храм "Св. Архангел Михаил" гр. Варна Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил откри изложба на православни фотографии от сайта оrthphoto.net по случай петгодишнината на сайта.

На откриването присъстваха свещениците о. Василий Шаган, о. Василий Селемед и о. Стефан Канджийски, заместник кмета – Базитов, който дойде от името на кмета, Атанас Димитов – отговорник за сайта за България, иконографите Диян Димитров и Илка Колева-Димитрова – отговарящи за изложбата и много от младите християни от енорията, които дариха доброволния си труд за направата на изложбата. Самата изложба беше разположена в двете зали на центъра, като в едната имаше излъчване на фотосите на видеоекран. Авторите на сайта бяха одобрили 300 снимки, от които бяха разпечатани 150.

Планира се изложбата да посети и други градове в България и да остане до края на август.

Информация за сайта от редакторите на сайта: “Оrthphoto.net  е онлайн общност на любители и професионални фотографи, които желаят да представят фотографии показващи православната християнска вяра от целия свят. Целта на сайта е да се сближат православните хора чрез запознаване с местните традиции и да навлязат в православния християнски свят заедно в тяхното разбиране и опитност, както и чрез представяне на красотата на православното християнство.

Във фотогалерията ни има повече от 30 000 снимки и над 2 600 потребители от 80 страни – от Корея до Кения, от Англия до Китай. Има повече от 1000 посещения дневно. През последните 2 месеца имаме над 13 000 посетители от 80 страни. Нашият малък международен екип работи 100 % доброволно.

В момента имаме над 850 снимки, представящи живота на Българската православна църква (БПЦ), 80 регистрирани потребители от България и около 1400 посещения всеки месец от страната Ви. Това прави БПЦ популярна сред другите. Има само 4 по-активни страни – Полша, Румъния, Сърбия и Русия.

С Божията помощ, Orthphoto.net празнува 5 години от създаването си. Поредицата от международни изложби от най-добрите и най-популярни снимки от сайта ни се очертава като най-логичен начин за показване на стойността, красотата и богатството на православните християнски църкви и традиции от цял свят. Изложбата ще се проведе в 4 държави с помощта на местните църковни енории, фирми, граждани, асоциации, дарители и спонсори. 300 творби от 170 автора от 43 страни ще бъдат представени пред вас и ще ви вдъхновят с голямото разнообразие на православния християнски живот и опит.”

Авторът е координатор на в-к „Алтернатива”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...