Православна психология по време на криза



В изданието на „Вяра и общество” на 16.05.2020 г. Ви предлагаме:

  • Когато животът започва да губи смисъл, къде са устоите ни? Отговори на тежките въпроси по време на криза ще търсим заедно с православните психолози и богослови презвитера Зоя Димитрова и Мария Иванова. Двете са част от екипа на телефонната линия, организирана от Софийска епархия за духовно-психологическа подкрепа, заради пандемията от коронавирус. От тях ще научим какви хора търсят помощ и какви са най-честите проблеми, с които се сблъскат, и на които искат да намерят отговор и утеха.

  • Доброто в условията на всеобща криза – млади хора от Пловдив предоставят безвъзмездно на нуждаещи се възрастни и социално слаби хора, храна и продукти от първа необходимост, дават кураж, помагат на възрастните да не се поддават на паниката и стреса.

  • Малка софийска църква не спира да помага и подкрепя бездомни и бедни. Вратите на столичния храм „Св. Николай Мирликийски”, посветен на светеца, прочут със своята благотворителност и състрадателност, са отворени за хора, които живеят на улицата. Вижте как в условията на извънредни мерки предстоятелят на храма свещеник Николай Нешков и доброволци помагат на нуждаещите се.

  • Има ли „щастливи камъни”? – разказ за строежа на параклис високо в планината, издигнат с труда и средствата на едно семейство, посветило това начинание в памет на своя нелепо загинал син и с доброволческия труд на още техни приятели, познати и непознати, любители на планината. Строителство, запечатано в едноименния документален филм, създаден от автора, презвитера Зоя Димитрова и продуцента Милена Стойкова. С тях Горан Благоев ще разговаря за предизвикателството да се създаде подобна творба, за емоциите, посланията, многото приятели и съмишленици, които се родиха след това.

  • Мъченикът, който презря славата и богатството – памет за св. Николай Софийски в чест на 465-та годишнина от неговата гибел, която се навършва на 17 май.

Този брой на предаването се излъчва на запис, така че няма да има възможност да отговорим на вашите въпроси или да цитираме вашите мнения.

Очакваме ви, както обикновено по БНТ 1, и тази събота, 16 май, от 14.00 ч.!

Екипът на «Вяра и общество»

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...