Празникът на Богородичната икона „Достойно ест“ в Бухово



Миряни и духовници се събраха в Бухово в чест на празника на чудотворната Богородична икона „Достойно есть“. На 9 юни в буховския храм беше отслужено всенощно бдение (велика вечерня, лития, петохлебие и празнична утреня с акатист към Божията майка). Богослужението бе отслужено от архимандрит Пимен – игумен на Германския манастир „Св. Йоан Рилски” в съслужение с предстоятеля на храма в Бухово свещеник Венцислав Попиванов, свещеник Сава Кокудев, ефимерий на академичния параклис на Богословския факултет на СУ, и свещеник Любомир Янъков, предстоятел на храмовете „Св. Николай Чудотворец“ и „Св. Теодор Стратилат“ в столичния кв. Бенковски. Песнопенията бяха изпълнени от църковни певци към школата по източно-църковно пеене към столичния храм „Св. св. Кирил и Методий”.

На 11 юни, в деня на празника „Достойно ест“, когато се честваше и Неделя на всички светии, в буховския храм „Св. Николай Чудотворец“ бе отслужена Възкресна празнична утреня и св. Литургия от отец Венцислав Попиванов и отец Сава Кокудев. В службата се включиха студенти и миряни от параклиса на Богословския факултет на СУ.

След края на светата Литургия бяха връчени сертификати за участие в Националния синодален конкурс „Възкресение Христово” 2017 г. на децата от училището по вероучение в град Бухово. Празничният ден продължи с литийно шествие в прослава на Божията майка из улиците на Бухово и с благодарствен обяд.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...