Празник на Света Богородица – Достойно ест в Бухово



Бухово отбеляза празника „Св. Богородица – Достойно ест“ в храм „Св. Николай Чудотворец“ с празнична св. Литургия, лития и благодарствен обяд на 11 юни. Литургията беше оглавена от предстоятеля на храма свещ. Венцислав Попиванов в съслужение със свещениците прот. Симеон Иванов, предстоятел на столичния храм „Св. Богородица – Животворни источник“, прот. Сава Кокудев, предстоятел на академичния параклис „Св. Климент Охридски“, Сава Генов от Великотърновска епархия и прот. Цанко Тотев от с. Лозен. На клира се изявиха псалтите Методи Стоилов, Грисен Чакъри и други. Храмът се изпълни с над сто миряни от столицата, Бухово и околните села.

След края на литургията множеството клирици и миряни се включиха в станалата традиционна лития с копието на иконата „Св. Богородица – Достойно ест“ в града до мястото, определено за храм „Св. Богородица – Достойно ест“. След литията в трапезарията на храма беше раздаден благодарствен обяд за всички.

В навечерието на празника „Св. Богородица – Достойно ест“ свещ. Венцислав Попиванов отслужи празнична вечерня с петохлебие в храма.

В храм „Св. Николай Чудотворец” – Бухово, се съхранява копие на чудотворната икона „Св. Богородица – Достойно ест” от Света гора – Атон. Всеки петък, от 16 ч., в храма се чете Aкатист (прослава) на св. Богородица пред нейната икона. На акатиста идват множество хора от цяла България.

За повече информация: свещ. Венцислав Попиванов – тел.0876 763960

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...