Празнични богослужения и академични събития в чест на св. Климент Охридски в Богословския факултет на СУ



По традиция и тази година в Богословския факултет на Софийския университет ще се проведат празнични богослужения и академични събития в чест на свети Климент Охридски.

На 23 ноември от 9 до 13 ч. в аудитория 8 на факултета ще се проведат Докторантски четения.

В утрешния 24 ноември от 18 ч. в академичния параклис на факултета ще се извърши бдение, предстоятелствано от Негово Високопреосвещентво Старозагорския митрополит Киприан.

По-рано същия ден, от 15 ч. в аулата на Ректората Старозагорският митрополит Киприан ще връчи дипломите на абсолвентите на Богословския факултет.

На 25 ноември от 8 ч. ще бъде отслужена празнична света Литургия, оглавена от Старозагорския митрополит Киприан. След края на празничното богослужение, около 10.20 ч. от факултета ще потегли литийно шествие до паметника на свети Климент Охридски в градинката пред Ректората.

В празничния ден, в пета аудитория на Богословския факултет, ще се проведе Светоклиментова вечер, която по традиция събира  студенти, преподаватели и възпитаници на факултета.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...