Празнични богослужения и лекции за Деня на св. Трима светители в Богословския факултет на Софийския университет



По случай Деня на св. Трима светители (светите Василий Велики, Григорий Богослов и Йоан Златоуст,) който се чества и като празник на богословските школи, преподавателите и студентите от Богословския факултет на Софийския университет по традиция ще отбележат честването с празнични богослужения и академични събития.

Днес – 29 януари, от 17 ч. в академичния параклис на факултета ще бъде отслужена празнична вечерня, а от 18 ч. ще бъде представена книгата на д-р Иван Илиев „Тълкуванието на Книга на пророк Даниил от Иполит Римски в старобългарски превод”. Изданието ще бъде представено от проф. Татяна Славова.

В празничния ден – 30 януари, от 8 ч. ще започне празничната утреня, а от 9 ч. – светата Литургия, която ще бъде оглавена от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

След края на богослужението, от 11 ч. гл. ас. д-р Иван Илиев ще изнесе лекция на тема
„Св. Иполит Римски – нови данни и интерпретации”.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...