Представителство на БПЦ ще посети Архиепископ Христодул в атинската болница


Днес Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Калиник и г-н Владимир Петров, административен секретар на Св. Синод, заминават за Атина, където ще посетят Негово Блаженство Христодул, Архиепископ на Атина и цяла Гърция в болницата в Атина, където се намира на лечение. Това реши Св. Синод на 20 юни т.г..

Българският Патриарх и синодалните архиереи изпращат писмо, в което изразяват своето братско съчувствие и съпричастност към състоянието на Главата на Еладската Православна църква:

Ваше Блаженство,
Обични в Христа Брате и Съслужителю,

С голяма загриженост посрещнахме вестта за възникналото Ваше здравословно неразположение, довело до приемането Ви за болнично лечение. От името на Светия Синод на Българската православна църква и лично от наше име изразяваме братско съчувствие и съпричастност към Ваше обично в Господа Блаженство.

От дълбините на душата си възнасяме молитви, ведно с всички архиереи, целия боголюбив клир и благочестивия народ на Българската Църква и вярваме, че Всещедрият Бог – Господарят на живота и Отец на светлината без забавяне ще възстанови напълно Вашето драгоценно здраве, за да продължите все така неотклонно, неуморно и дръзновенно да изпълнявате своята мисия да свидетелствувате за Христовата истина за благото на Неговата Църква, за слава на светото Православие.

Препоръчваме се на св. Ви молитви и оставаме на Ваше Блаженство в Христа брат и съслужител,

Председател на Св. Синод: Максим, Патриарх Български

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...