Представител на ЕК дари средства на „Всех Святих”



 

Източник: Darik news

Представителят на Европейската комисия Питър Блашки, който в подписването на договорите за съфинансиране по Програма ИСПА, е дарил 71 лева за градежа на храма.
Блашки е научил за тази инициатива от поставените в Русе билбордове, а след като се е запознал със зам.-кмета Дончо Добрев, той се е заинтересувал от подробности за църквата. Зам.-кметът разказал за съдбата на „Всех Святих” и за това, че продължава набирането на дарения за доизграждането на храма. Тогава представителят на ЕК извадил 71 лева и ги дарил за подпомагането на инициативата.

 

На въпрос на Добрев защо точно такава сума е приготвил, Питър Блашки е заявил, че това е негово щастливо число и желае щастието да споходи градежа на русенския православен храм.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...