Представиха сборник в чест на Николай Глубоковски



Сборник, посветен на личността и богословското творчество на проф. Николай Никонорович Глубоковски бе представен в Информационния център на Православния богословски факултет към Великотърновския университет от доц. д-р Емил Трайчев, доц. Дилян Николчев и гл. ас. Екатерина Дамянова. Гостите говориха за живота и дейността на световноизвестния учен и богослов, прекарал значителна част от живота си в България.

Както споменава в предговора към книгата научният й редактор доц. Дилян Николчев, това е "своеобразен знак на уважение, признателност и поклон пред живота и творчеството на проф. Глубоковски, засвидетелстван от поколения научни работници – българи и руснаци, богослови и историци – които от дистанция на времето безпристрастно, коректно и научноотговорно оценяват делото на бележития учен".

Сборникът съдържа доклади от международната научна конференция "В ПАМЕТ НА ПРОФ. НИКОЛАЙ НИКОНОРОВИЧ ГЛУБОКОВСКИ (1863-1937)", София, 20 март 2007 г., и се издава със спомоществователството на Дирекцията по Вероизповеданията при Министерския съвет на Република България, Съюза на учените в България и Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...