Представят премиерно документалния филм за Дядо Добри „Тихият ангел“



На 18 декември (вторник) ще се състои дългоочакваната премиера на документалния филм „Тихият ангел“, посветен на светлата личност и удивителния живот на покойния Дядо Добри. Разказ за необикновената история на един обикновен човек – Добре Добрев (1914-2018). Началото на премиерната прожекция е от 20 ч. в зала 1 на НДК.

Надживял две световни войни, смените на политическите режими и страстите на новото време, неговата история стига до нас, за да ни докосне със своята безкрайна любов, смирение и вяра. В лентата се разказва за живота на Дядо Добри в поредица от интервюта с хора, чиито съдби са преплетени с неговата. Някои от тях изиграват важна роля в новата история на България. Във филма са включени уникални архивни кадри, както и неизлъчвани досега откровения на Дядо Добри. Филмът е копродукция между България и Германия, сниман в пет държави.

Режисьор е пазарджишкият музикант и филмов продуцент Недялко Алипиев (Неди Джон Крос). „В началото дядо Добри изобщо не искаше да се снима филм за него. Сигурно усети, че желаем това със сърце, а не от корист, и започна да говори с нас. С часове ни е разкривал истини, които са трудни за разбиране и проумяване. Господ ми помогна да мога да ги запиша и дай Боже хората да ги разберат„ споделя режисьорът в интервю за вестник „168 часа“ още през 2015 г., когато започват снимките.

Билети за събитието могат да се открият на касите на НДК или онлайн, както и в мрежата на Ивентим.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...