Предстои библейска беседа над Посланието до ефесяни


Apostol Pavel

Стенопис от VI век в пещерата на св. ап. Павел в Ефес

И тъй, вие не сте вече чужди и пришълци, а съграждани на светиите и свои на Бога, като се утвърдихте върху основата на апостолите и пророците, имайки Самия Иисуса Христа за краеъгълен камък, върху който цялото здание, стройно сглобено, възраства в храм свет чрез Господа, върху който и вие се съзиждате в жилище Божие чрез Духа. (Ефес. 2:19-22)

За тези стихове от новозаветното Послание до ефесяни отец Александър Мен в своя проповед казва: „Вижте как апостол Павел изобразява Храма: основата на зданието е Господ Иисус, по-нататък го съзиждат светиите и апостолите, а след това, като от камъни, от всички нас, от вярващите, се строи вечният Храм на едната Църква… Трудът, служението, любовта, вярата – ето нашата основа, и тогава действително ще влезем в тази невидима Църква и ще й принадлежим“.

На темата за благодатта на вярата и делата на любовта в Посланието на св. ап. Павел до ефесяни ще бъде посветена ноемврийската беседа от поредицата „Книгата на книгите“ в столичната ателие-книжарница „Къща за птици“. Очакваме ви!

Yana DragomirovaЛектор

Яна Драгомирова е преподавател по Стар и Нов Завет в катедрата по теология на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Специализира в Института за изучаване на източните църкви в Регенсбург, Германия (2011, 2012), член е на Collegium Biblicum. В периода от 1992 до 2002 г. води и неделно училище към шуменския храм „Св. Възнесение“.

 

 

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 26 ноември (четвъртък) 2015 г., 18:30 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...