Предстои лекция в „Къща за птици“, посветена на Стария Завет



200След края на летните отпуски, фондация „Покров Богородичен" ви очаква на поредната среща от цикъла лекции „Книгата на книгите", чието начало бе поставено през пролетта. Лекциите, посветени на библейските послания, са отворени за широка аудитория, за всеки, който има интерес и изпитва жажда за общение с Божието Слово, а лектори са утвърдени български преподаватели и специалисти по библеистика.

Кога е оформен канонът на Стария Завет, който четем днес? Кои са авторите на старозаветните книги? Това са част от въпросите, на които отговор ще даде лекторът доц. д-р Ивайло Найденов на въведителната лекция на тема "Старият Завет, който четем днес…".
 


201Доц. д-р Ивайло Найденов
е преподавател по старозаветна библеистика и библейски еврейски език в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски". Член е на Съюза на учените в България, на Обединението на библеистите „Библейски колегиум", на Комисията за най-новия превод на Библията на български език и на Института „Библия – култура – диалог". Научно-изследователската му дейност е в областта на Свещеното Писание на Стария Завет. Автор е на монографиите „Библейският Йона" от поредицата „Библейска библиотека"3 (ББ 3) и „Лозата и виното в Стария Завет (културно-историческо и екзегетическо изследване)", както и на множество публикации. Съставител е на сборниците „Библията и морето" (ББ 5) и „Из историята на старозаветния библейски канон" (ББ 6).

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици" (София, ул. Проф. Асен Златаров 22).
Кога: 18 септември (сряда), 18:30 ч.

Събитието във Фейсбук >>>

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...