Предстои петата лекция от поредицата „Книгата на книгите“ за Мойсеевото Петокнижие



3058СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК >>>

Всеки християнин познава Господните думи от Евангелието: „Не мислете, че съм дошъл да наруша закона или пророците: не да наруша съм дошъл, а да изпълня. Защото, истина ви казвам: докле премине небето и земята, ни една йота, или една чертица от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.“ (Мат. 5: 17-18).

Тези Христови слова утвърждават Мойсеевото Петокнижие като духовна ценност за християните за вечността – ценност, която разкрива великата Среща и Разговор на човека с Бога. Петата лекция от поредицата „Книгата на книгите“ е посветена именно на темата „Мойсеевото Петокнижие – Откровение и Закон“, и този път лекторът доц. Ивайло Найденов ще бъде насреща за вашите въпроси.

altДоц. д-р Ивайло Найденов е преподавател по старозаветна библеистика и библейски еврейски език в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Член е на Съюза на учените в България, на Обединението на библеистите „Библейски колегиум“, на Комисията за най-новия превод на Библията на български език и на Института „Библия – култура – диалог“. Научно-изследователската му дейност е в областта на Свещеното Писание на Стария Завет. Автор е на монографиите „Библейският Йона“ от поредицата „Библейска библиотека“3 (ББ 3) и „Лозата и виното в Стария Завет (културно-историческо и екзегетическо изследване)“, както и на множество публикации. Съставител е на сборниците „Библията и морето“ (ББ 5) и „Из историята на старозаветния библейски канон“ (ББ 6).

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК >>>

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици“ (София, ул. Проф. Асен Златаров 22).
Кога: 27 ноември (сряда), 18:30 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...