Предстои премиерата на втория том на „Християнска етика“



ИК „Омофор“ отправя покана към всеки, който се интересува от етическото учение на християнството, по повод премиерата на дългоочаквания втори том на „Християнска етика“ на проф. Георгиос Мандзаридис.

Книгата ще бъде представена от богослова доц. Свилен Тутеков, редактор на българското издание, и от свещ. Стоян Бербатов.

Каква е мисията на Църквата в света? Как православното учение разглежда актуални въпроси на биоетиката (като евтаназия, асистирана репродукция и др.), на екологията и на световната икономика? Това са само част от въпросите, засегнати в книгата от именития гръцки богослов.

Проф. Георгиос Мандзаридис е дългогодишен преподавател по християнска етика и социология в Богословския факултет на Аристотелевия университет в Солун. Той е автор на много книги, сред които са „Паламика“ (1965), „Християнското общество и светът“ (1967), „Обожението на човека“ (1984), „Време и човек“ (1992), „Православният духовен живот“ (1993) и др. Проф. Мандзаридис е една от най-ярките личности в съвременното православно богословие.

Очакваме ви!

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици“ (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 17 април (сряда), 18:30 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...