Предстои премиерата на „Паламика“ – книга за живото богословие на св. Григорий Палама



cover-palamika.inddИздателство „Омофор“ и Центърът за изследване на патристичното и византийското духовно наследство отправя покана към читателите на стойностната християнска литература за премиерата на книгата „Паламика“.

Книгата е посветена на богословието на св. Григорий Палама, а неин автор е известният гръцки богослов проф. Георгиос Мандзаридис (познат на българските читатели от двутомника „Християнска етика“).

„Обръщайки се към богословието на Палама, намираме една автентична форма на Православието, която, без да пречи на изблика на нови форми на нейното живеене и изразяване, представлява истинен показалец и водач за живота на Църквата и нейното богословие“, пише самият автор.

Излизането на „Паламика“ на българския книжен пазар е добър повод за дискусия по темата за същността на исихазма, за съхраняването и динамиката на Православното предание, за духовната ценност на монашеския опит и т.н.

Участници в представянето ще бъдат: преводачът на книгата доц. д-р Светослав Риболов, нейният редактор доц. д-р Мариян Стоядинов, проф. дфн Калин Янакиев и проф. д-р Иван Христов.

Къде: Нова конферентна зала на СУ „Св. Климент Охридски“ (северно крило на Ректората)
Кога: 11 юли (понеделник), 18.30 ч.

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК

Plakat

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...