Предстои първото издание на инициативата Християнско кино за 2016 г.



Hristiansko kinoНа 23 януари (събота) от 14 ч. групата „Православна младеж“ отправя покана за първото издание на инициативата Християнско кино през новата година.

В края на 2015 г. в столичната ателие-книжарница „Къща за птици“ в два поредни месеца се състояха прожекциите на ирландския филм „Разпятие“ (2014 г.) и известния руски филм „Остров“ (2006 г.). Публиката бе провокирана към интригуващи дискусии от доц. Костадин Нушев, преподавател в Богословския факултет на СУ, и свещ. Валентин Тупаров от столичния храм „Възнесение Господне“.

Филмът, който ще бъде представен този месец, идва от далечна Индия. „Животът на Пи“ (2012) разказва за премеждията на едно индийско момче, които имат необикновена развръзка.

Как се разчитат посланията на филма от християнска перспектива? В дискусията след прожекцията своите впечатления ще сподели отец Сава Кокудев, преподавател в Богословския факултет на СУ и свещеник към академичния параклис на факултета.

Plakat_kino

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...