Предстои среща – дискусия „Наука и православие по света“



На 21 март (сряда) от 10 ч. в заседателната зала на хотел Кристал Палас (ул. Шипка 14) ще се проведе научна среща – дискусия, посветена на темата „Наука и православие”.

Лектори ще бъдат проф. дфн Нина Димитрова (Институт за изследване на обществата и знанието – БАН) по темата „Моменти от историята на взаимоотношенията религия – наука в България (ХХ – ХХІ век)“, и доц. д-р Павел Павлов (Богословски факултет на СУ „Св. Климент Охридски”), който ще говори по темата „Православно богословие и наука в България“.

Модератори на форума ще бъдат проф. дин Александър Костов и гл. ас. д-р Ивайло Начев (Институт за балканистика с Център по тракология – БАН).

За участие в срещата трябва да изпратите писмо на sowsofialecture@abv.bg, в което да посочите две имена и евентуално институцията, в която работите. Заявки ще се приемат до 14 часа на 20 март 2018 г. (вторник). Местата в залата са ограничени.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...