Президентът Георги Първанов поднесе цветя на гроба на Свети Кирил в Рим



Източник: БНР

Президентът Георги Първанов, който е на посещение в Рим, поднесе цветя на гроба на Свети Кирил в базиликата "Сан Клементе". Държавният глава почете паметта на славянския първоучител точно в деня на неговата кончина – 14 февруари.

По-рано днес президентите на България и на Италия – Георги Първанов и Карло Адзелио Чампи – откриха изложбата "Съкровищата на България от неолита до Средновековието" в президентския дворец Куиринале. На срещата между Първанов и Чампи е била изразена подкрепата на Италия за членството ни в ЕС от 1 януари 2007 година.

Изложбата включва 56 експоната от всички периоди от праисторията до Средните векове. Президентът Първанов, каза пред журналисти, че изложбата е добра възможност да покажем автентичния образ на България, и че българската култура е в основата на европейската цивилизация – нещо, което е изтъкнал и италианският държавен глава.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...