Президентът на фондация „Левентис” бе награден за приноса му към българското културно наследство



Пресфото: БТАИзточник: БНР

Президентът Георги Първанов награди Анастасиос Пол Левентис – президент на фондацията "А.Левентис", с орден "Мадарски конник" – първа степен, за особено големия му принос за съхраняване на културното наследство на България.

Президентът отбеляза инициативи на фондацията за консервацията, реставрацията и съхраняването на културно-историческите паметници в България – костницата в Бачковския манастир, Античния римски театър в Пловдив, църквите в Бобошево и "Свети Стефан" в Несебър.

Държавният глава посочи, че това са ангажименти, които имат нашата дълбока признателност. Дейността на Анастасиос Левентис в България идва да покаже, че езикът на културата и на изкуството е език универсален, език на бъдещето, посочи държавният глава. Фондация "Левентис" работи в България, Украйна и Румъния, а целта на програмите й е реставрирането на антични сгради и колекции от гръцките колонии по Черно море и византийското наследство в района.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...