Приветствие на Варненски и Великопреславски митрополит Кирил за Рождество Христово



Рождество Христово – раждане на истинския мир

“Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!” (Лука 2:14)

Възлюбени в Господа братя и сестри,

Отново звучи ангелското песнопение в тихата и свята нощ на Рождество Христово! Отново св. Църква като любвеобилна майка ни зове да славим Бога във висините и да се стремим към “Божия мир, който надвишава всеки ум” (Фил. 4:7), който ще е гаранция за благоволението между човеците.

Затова трябва с всички сили да се стремим с думи и дела да славословим и благодарим на Бога за всички Негови към нас, да се изпълваме с Неговия мир, за да се очистим от всяка злоба и омраза и се изпълним с Христовата любов, която ще ни научи как да имаме блага воля по отношение на всички човеци, независимо от тяхната народностна или религиозна принадлежност.

Затова и ап. Павел ни съветва не просто да обичаме ближния си, а казва: “бъдете един към други нежни с братска любов” (Рим. 12:10), защото “Бог е, който ви прави и да искате, и да действате според благата Му воля” (Фил. 2:13).

Честито Рождество Христово!
Честита Нова Година!

Варненски и Великопреславски митрополит д-р Кирил

Рождество Христово 2006 г.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...