Приемен изпит по теология в Шуменския университет


След трите предварителни приемни изпита през април-юни основният приемен изпит на кандидат-студенти по теология в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” се състоя на 18 юли 2007 г. Изпитната комисия беше в състав: проф. д.и.н. Тотю Тотев, доц. д-р Ангел Кръстев и доц. д-р Сава Сивриев. Организатор на изпита беше архим. доц. д-р Павел Стефанов, който каза молитва и благослови участниците.

Кандидатите са 21 души, повечето от които са мъже. Един е свещеник от Русенска епархия и един е инвалид ІІ степен, който държа изпита устно. 20 души попълниха тест, а една кандидат-студентка предпочете да пише по тема. Тя изтегли заглавието „Християнската любов според св. ап. Павел”.
Няма скъсан на изпита. Тъй като общият брой на кандидат-студентите от всички изпити досега през годината надхвърля 45, след класирането ще влязат 20 участници, показали по-висок успех.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...