Приключи курсът „Въведение в създаването на web страници“


На 24-28 май 2006 в Кремиковци се проведе първият по рода си курс на тема „Въведение в създаването на web страници”, предназначен за работещите в прицърковни организации и енории на Българската православна църква.

Организатор на обучението бе Фондация Покров Богородичен. В курса участваха представители от Великотърновска, Сливенска, Русенска, Варненска и Великопреславска епархии.


Прот. Райко Василев – Великотърновска епархия, Инициатива за милосърдие
Свещ. Михаил Хаджиев – Великотърновска епархия
Антон Калчев – Сливенска епархия
Боян Петков – Русенска епархия
Венелин Попов – Русенска епархия
Владислав Митев – Варненска и Великопреславска епархия
Георги Долапчиев – Сливенска епархия
Даниел Николов – Русенска епархия
Кирил Вълчев – Сливенска епархия
Марек Романов – Варненска и Великопреславска епархия
Силвестра Ангелова – Русенска епархия

Водещи на курса бяха Калин Сивов – системен и уеб администратор на портал Православие БГ и Радослава Лалчева – координатор програма Обучение към Фондация Покров Богородичен.

По време на обучението бяха създадени сайтове, които предстоят да бъдат представени в българското интернет пространство. Техни създатели са самите участници в курса. Ето и част от техните впечатления от обучението:

о. Михаил Хаджиев, Великотърновска епархия:

За мен курсът беше навремен и полезен. Обясних си основни принципи в създаването на уеб-страници, получих насоки за бъдещо развитие на уменията си в тази област. Екипът, който ни обучава беше професионален, а оборотите на които се работи през тези 5 дни бяха възможно най-високите. Осъществих ценни контакти с представители на сродни институции, които са поставени пред същите проблеми като мен. Спечелих много нови приятели. Не на последно място, споменавам и добрата материална база за труд и отдих, която ни беше осигурена.
Венелин Попов, Русенска епархия:

От 24 до 28.05.2006 г. имах възможността да участвам в проведения  от фондация "Покров Богородичен" курс на тема: "Въведение в създаването на web страници" с обучители Калин Сивов и Радослава Лалчева.

Организацията на курса, материалната база и условията в хотелската част бяха на много високо ниво, а подходът на представяне на програмата от страна на обучителите беше просто перфектен. Начина на преподаване предизвикваше във всички нас желание за диалог, а от там и по-лесно възприемане на материала. Също така имахме много приятни моменти и извън обучителната част: шеги, закачки и много смях.

Моето пожелание към фондацията и към Калин и Руди е да не спират да са така находчиви, всеотдайни и добри и нека Бог да ви благослови, приятели.

Даниел Николов, Русенска епархия:

С организирането на първия по рода си курс по обучение за създаване на web-site на митрополии, епархии, енории и прицърковни организации се очаква да се популяризира православното християнство и сред интернет потребителите.

До скоро интернет беше неоснователно пренебрегван от БПЦ, но с появата на сайтове като Православие.бг, Двери.бг и др. се доказа, че задоволяването на духовните потребности на християните чрез нет-а е нещо съвсем реално, достъпно и необходимо.

Считам, че обучителния курс, който организира фондация "Покров Богородичен" ще даде добър резултат и ще спомогне много от изброените по-горе организации да се сдобият с добри web сайтове.

Поздравления за начинанието.

Боян Петков – Русенска епархия:

Това беше един прекрасно организиран и проведен курс, за което изразявам благодарности и адмирации на Радослава Лалчева и Калин Сивов! Курсът беше интензивен и даде възможност на участниците да се запознаят във възможно най-голяма степен с разглежданата тематика и да работят под Божието благословение в изключително сплотен екип и творческа среда. Структурата на преподаваните теми беше много добре организирана, като помогна на курсистите да навлязат в естеството на преподавания материал и да усвоят постепенно необходимите им знания. Определям курса като полезен за енорията ми, тъй като ще помогне за популяризирането й пред обществеността и ще достигне до повече потребители, принадлежащи към по-млада възрастова група.
Марек Романов – Варненска и Великопреславска епархия:

Курсът наистина беше страхотен! Научих повече отколкото предполагах… наистина. Доволен съм от основата, която получих за HTML. Оттук нататък всичко зависи от личните ми усилия и желание. Но работата на обучителите беше страхотна, определено си струваше.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...