Провокира ли все още антибългаризъм Сръбската църква



viara_i_obshtestvoТази събота във Вяра и общество

В предаването очаквайте:

„Подарено от манастира” – изкуствоведът доц. Ралица Русева опровергава с факти една от най-тиражираните тези на антибългарската пропаганда в Сърбия – че ценностите от Погановския манастир, включително и прочутата двустранна икона, са ограбени от български войски през Първата световна война. На това разкритие предаването посвещава специален видеоматериал.

Своеобразно продължение на темата е гостуването на поета Иван Николов, председател на Културно-информационния център на българите в Босилеград, с когото Горан Благоев ще разговаря за последните провокации на тема антибългаризъм от страна на Сръбската църква. Поводът е неотдавнашната конференция „Българската окупация и жестокости в Южна Сърбия”, чийто съорганизатор е Вранска епархия.

Михов срещу Митов – или как темата за ордена на Вселенския патриарх Вартоломей влезе и в Народното събрание. Чуйте и каква инициатива за почитането на екзарх Антим в Одрин прозвуча от парламентарната трибуна. Подробностите – в специално интервю за предаването.

Да даряваш милосърдие, когато светът ти предлага изпитания – за Седмицата на сираците, организирана от мюсюлманите в България.

Самоубийството в името на Бога или какво поражда религиозният радикализъм? – събеседници по тази тема са д-р Ариф Абдуллах, преподавател във Висшия ислямски институт, и арабистът проф. Владимир Чуков.

Вашите въпроси по тези теми очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551

Гледайте ни, очакваме Ви. Започваме в 17.00 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...