Промените в Закона за вероизповеданията


След лятната ваканция предаването „Вяра и общество” отново ще е с вас, нашите зрители, всяка събота от 17 часа. Първият брой от новия сезон поставя на дневен ред изключително важната и спорна актуална тема: готвените промени в Закона за вероизповеданията. Ако те бъдат приети, каква съдба очаква средновековните  църкви в Несебър и Велико Търново, Земенския манастир и Боянската църква, оцелели благодарение на държавното финансиране за реставрация и поддръжка?

 
Доколко новите промени в Закона за вероизповеданията са адекватни на днешните религиозни реалности или ще се окажат поредната порция апетитни имоти в ресурса на съотвените вероизповедания и доколко това ще помогне за оцеляването на култулното ни наследство? В дискусия по темата в студиото на „Вяра и общество” – Пламен Славов, председател на Комисията по вероизповеданията в НС, Йордан Цонев – един от вносителите на промените в закона, кметът на Кюстендил – Петър Паунов  и доц. Дилян Николчев – преподавател по църковно право. Очакваме Вашите мнения предварително на електронния ни адрес: viara@bnt.bg, на страницата ни във facebook: Viara I_Obshtestvo  или на страницата ни  в сайта www.bnt.bg. По време на предаването може да зададете въпросите си на тел. 02 9444999 или 814 2551. 
 
В същия брой ще видите:
 
– „Милост за Маалюля” – или каква е днес съдбата на християнската светиня Маалюля, сирийското градче, където все още говорят езика на Христос.
„Училище на духа” – разказ за ретроспективната фотоизложба по случай 110-годишния юбилей на  Софийската духовна семинария.  
 
Гледайте ни, очакваме ви на 14.09. точно в 17.00 ч.      
Екипът на "Вяра и общество"

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...