„Пророчества за Спасителя във вечернята на Рождество“ е темата на декемврийската лекция, посветена на Библията



3104СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК >>>

„Младенец ни се роди – Син ни се даде; властта е на раменете Му, и ще Му дадат име: Чуден, Съветник, Бог крепък, Отец на вечността, Княз на мира“ (Ис.9:6)

Фондация „Покров Богородичен“ продължава своята инициатива за лекции от цикъла „Книгата на книгите“. От няколко месеца срещите от библейската поредица са посветени на Стария Завет, завладяващо и достъпно представени от лектора доц. д-р Ивайло Найденов, преподавател в Богословския факултет на СУ. Темата за посланията и емблематичните личности на Стария Завет доц. Найденов ще продължи и през новата година.

През декември шестата лекция от цикъла носи атмосферата на предпразничното очакване на Христовото Рождество. Гост-лекторът д-р Стефка Кънчева ще представи темата за старозаветните пророчества за Спасителя във вечернята на Рождество.

img 2344Д-р Стефка Кънчева е преподавател по Стар Завет в Православния богословски факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Автор е на монографията „За кого говори пророкът? (екзегеза на Ис.52:13–53:12)“ и на редица публикации. Д-р Кънчева е стипендиант на Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт“ с изследователска тримесечна стипендия за настоящата учебна година в Бостън, САЩ.

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК >>>

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици“ (София, ул. Проф. Асен Златаров 22).
Кога: 16 декември (понеделник), 18:30 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...