Рождество Христово – да споделим радостта от празника!



Писма и пожелания за Рождество Христово. Това е още една възможност да споделим радостта от празника, да срещнем приятели, да научим повече за това как и защо празнуваме този ден. Да споделим заедно, макар и пръснати в различни точки на страната, дори и далеч от родното място, дори далеч от родина и близки – общата радост.

Пишете ни: ekip@pravoslavie.bg

Тодор Тодоров: Здравейте, братя и сестри во Христа!

Тъй като все още е 13.12.2006 г. и с трепет очакваме Великото и чудно въплъщение на Сина Божий, аз реших да Ви опиша как го посрещнах на 24.12.2005 г.:

В селото, където живея, отдавна за жалост този празник не се празнува по християнски, а у дома ми беше вече дотегнало. Реших да се обадя на моя духовен отец, дали и как ще посреща – беше сам. Реших да го посетя.

Отслужи Празничната вечерня, а тъй като в селото едва на сутринта на 25.12. идват за литургия, тя щеше да бъде на Рождество.

Седнахме както подобава – на кандило и свещ, на земята, покадихме и така с молитва и смирение дочакахме 00.00 часа. Излязохме – небесата наистина се бяха отворили и се виждаше над нас съзвездието, което народът назовава "Голям Кръст" (а имаше сняг малко и беше облачно).

На фона на радостни мисли и пение се радвахме, може би с оная "проста" радост на овчарите, прозрели Раждането на Спасителя!

Не искам да се злоупотребява с моя разказ, не се прехласвам (изпадам в прелест), но все пак може би всеки един от нас трябва да донесе малко споделена радост на ближния си, за да се роди истински Спасителят в сърцата ни!

Радвайте се и се веселете, защото голяма е наградата Ви на небето!

Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...