Романът „На пост“ на Николай Фенерски ще бъде представен пред софийска публика



На 9 април (вторник) от 19 ч. в столичната ателие-книжарница „Къща за птици“ ще се състои софийската премиера на романа „На пост“ на Николай Фенерски (изд. „Ерго“). Книгата ще бъде представена от автора, от издателя Мартин Христов и литератора Маргарит Жеков.

„Винаги съм смятал, че добавянето на някакво определение към жанра „роман“ е белег на претенциозност. „Вместо роман“, „вулгарен роман“, „роман на чувствата“… Но в случая няма как да не нарека „На пост“ вертикален роман. Защото той е прицелен нагоре. Изправен е като лествица, чийто горен край се губи в сиянието на небесата“, пише по повод книгата самият автор.

„Текстът е излят – като камбана, като изповед, като ускоряващия улей на Големия Адронен Колайдер. Тук го има и еуфоричният възторг на неофита, на новоповярвалия, но и умъдреността на крачилия десетилетия по „дългия и криволичещ път“ към убежищата на Истината“, споделя за романа Петър Марчев.

Николай Фенерски е автор още на книгите „Апокалипсисът е дело лично”, „Не казвай на майка си”, „1994“ и „Пролуката. Есета за покаянието“. През 2012 г. втората му книга е номинирана за наградата „Хеликон“ и получава литературната награда на Община Бургас.

Писателят е и един от авторите в рубриката „Колонката“ на Православие.БГ, посветена на актуални теми от християнския живот.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...