Русенска делегация е в Рим, за да получи частица от мощите на Св. Георги


Източник: Русе инфо, община Русе

Делегация, водена от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Неофит, отпътува за Рим, за да получи частица от мощите на св. Георги, който е покровител на Русе. В състава на делегацията влизат също кметът на Община Русе Божидар Йотов, областният управител Мария Димова и секретарят на Русенската митрополия Ангел Младенов.

Визитата на русенската делегация в италианската столица идва след получения утвърдителен отговор от страна на Римския викариат за предаването на частица от мощите на Свети Георги, който от 1992 година е покровител на Русе.

Тържествената служба и ритуала по предаване на светите мощи ще се състои на 5 октомври в базиликата „Сан Джовани ин Латерано”. Русенската делегация ще посети и църквата „Св. Петър”, градините и музеите във Ватикана и ще се срещне с кардинал Валтер Каспер.

Мощите на покровителя на Русе ще бъдат положени в местния православен храм „Св. Георги” с тържествена церемония на 14 октомври.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...