Сатанисти оскверниха Православен храм в София



 
Източник: Darik news, News. bg

Сатанисти оскверниха Православния храм „Св.св. Петър и Павел" в столицата. Сигналът е получен в полицията около 2 часа тази нощ. Първоначално той е бил за пожар. Пред входа на църквата е била разлята запалима течност. От пламъците са опушени само входната врата и външните стълби. Овъглени са и дървените табла пред храма. По-късно полицаите са видели и сатанинските надписи на фасадата : "Смърт на християните", "Иисус е мъртъв" и "Хвала на сатаната". Свещениците са намерили пред вратата торба, пълна с жаби, някои от тях живи, а други размазани.

Това не е първото посегателство срещу храм. По думите на свещеник Йоан Попов това е посегателство на нашата вяра, на правото свободно да се изповядваме вярата и правото да имаме храмове. Той смята за провокация на сатанистите случилото се, а за Дарик радио казва:

„Почеркът е на сатанисти, защото всичко е написано на английски. Просто самият шрифт, самите обратни разпятия, шестиците, пентаграмите. Смятам, че са някоя гастролираща група от сатанисти, които не знам по какъв повод и по каква причина са ни дигнали на мерника, но явно са решили, че нашият храм като незащитен, неограден, без охрана, така в парка изолиран отвсякъде, безпрепятствено който го направи, няма да бъде забелязан. Видели са слабо място и са решили да ударят. Най-страшното, което е, че те са опитали да излеят под вратата на храма бензин, който да се разтече навътре. Около 20 метра са разлели бензин, за да могат от далече да запалят и са очаквали, че като огнената струя ще лумне под вратата и отвътре ще възпламени храма и ще го унищожи. Има циментово стъпало, което не е позволило течността да влезе навътре и са опушили отпред само желязната врата и просто не са успели да съсипят храма”.

Преди близо две години подобна участ са имали и храмовете "Св. Илия" в квартал "Дружба" и "Свето Преображение" в квартал "Лозенец", когато са се опитали да запалят църквата от разстояние.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...