Свещеници от цяла България се събират във Велико Търново на Конференция за мисионерското служение в енорията



univtНа 2 и 3 декември в Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе Конференция на тема „Мисионерското служение в енорията“. Инициативата за събитието е на Православния богословски факултет във Велико Търново, с финансовата и организационна подкрепа на Православния център „Проф. Тотю Коев“.

За първи път в над 20-годишната история на Православния богословски факултет се организира конференция, която събира завършили възпитаници на факултета, които в момента са действащи свещеници.

Форумът ще събере на едно място свещенослужители от Великотърновска, Варненска и Великопреславска, Русенска, Сливенска, Старозагорска и Пловдивска епархия. Идеята на събитието е свещениците да споделят своя пастирски опит, както и проблемите, с които се сблъскват. Събитието има за цел да се превърне в ежегодно.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...