“Свидетели на Йехова” плъзнаха в Благоевград



 

Източник: Вяра

Проповедници и последователи на популярната с агресивността си секта “Свидетели на Йехова” обикалят от няколко дни апартаменти и къщи и нарушават спокойствието на гражданите, алармират благоевградчани. Инвазията на юдеистите в областния център на Пиринско идва от Перник, където преди три седмици бе проведен областен конгрес на последователите на “Свидетели на Йехова”.

По сигнал на потърпевши граждани от кв. “Ален мак” органите на реда са задържали в полицията гъркинята Николета Теодоракопулу. Чужденката, която говорила развален български, се появила в сряда вечер в квартала. Заедно с нея имало група от около десетина човека, те агитирали хората да станат членове на сектата. При проверка е установено, че Николета Теодоракопулу пребивава в Ямбол. Пред полицаите тя заявила, че заедно със свои съмишленици проповядва религиозна дейност на “Свидетели на Йехова”. На нарушителката на обществения ред е съставен протокол и е изготвена докладна записка.

В България сектата на Йехова идва през 1989 г., но официално е регистрирана през 1999 г. и се отличава със своята агресивност, поради което през 1994 г. й е отказана регистрация. Последователите отказват военна служба, не почитат националните символи, политическа и държавна власт.

Сектата подава жалба срещу България пред Международния европейски съд за правата на човека в Страсбург, но междувременно успява да се регистрира в България като фирма “Пролетна природа”, чийто предмет на дейност е търговия с картини. “Свидетели на Йехова” се финансира много сериозно от евреи и е апарат за пропаганда на идеите на юдеизма сред християнските народи, чиято цел е да разрушава тотално всяко християнско съзнание. Сред българската общественост се наблюдава все по-голяма нетърпимост към учението на “Свидетели на Йехова”, тъй като то подкопава традиционната ни култура и държавността ни.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...