Свиква се свещеническа конференция в Пловдивска епархия



Негово Високопресвещенство Пловдивският митрополит Николай свиква Епархийска свещеническа конференция на 21 февруари 2008 г. от 10 ч. в Салона на Пловдивската света митрополия (в двора на храм “Света Петка”) в Пловдив.

Конференцията ще бъде посветена на темата за християнската просвета сред децата и младежта в българското училище. Митрополит Николай ще запознае духовенството от Пловдивска епархия с предприетите от Светия Синод действия за въвеждане на Православно вероучение в българското училище. Владиката ще разясни изработената от Светия Синод Концепция за въвеждане на предмет Религия.

Митрополитът ще сподели опита и успешния модел, установен вече в град Пловдив, съвместно с общината, за въвеждане на допълнителни часове по Православно вероучение като извънкласна форма, за който само през втория учебен срок са се записали 1200 деца от 1 и 2 клас. Негово Високопреосвещенство ще даде необходимите указания за синхрон в действията в това отношение в цялата Пловдивска епархия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...