Свободен избор или убийство



Тази събота във „Вяра и общество” дискутираме християнската позиция срещу абортите

В този брой Ви предлагаме:

  • Изхвърлени като боклук – след един неособено успешен протест срещу абортите пред Парламента, във „Вяра и общество” дискутираме темата за отношението на християнството по този проблем. Даваме си сметка, че това не е особено печеливш ход в едно все по-секуларизиращо се общество, но смятаме, че е важно да предложим на Вашето внимание и гледната точка единствено доказаната в хилядолетията Истина – онази, която идва от Извора на живота. Защо християнството приравнява доброволния аборт с убийство, нарича го грях и го сравнява с духовна бездна, как може вярата в Христос да помогне на бъдеща майка да не направи фаталният избор – на тези въпроси Горан Благоев ще търси отговор със своите събеседници: Димитрина Опренова от Първа баптистка църква, д-р Камен Данов, православен богослов и лекар, Александър Урумов – писател и драматург. 

Очакваме вашите въпроси по тази тема предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551. 

  • Добрият пастир – в рубриката ви срещаме с пастор Тони Еленков от София.
  • „Християнството много лесно може да стане една идеология” – предлагаме ви втората част от разговора на Горан Благоев със специалния гост на предаването, известния православен учен богослов, преподавател в Университетската църковна академия в Солун и свещеник – протопрезвитер проф. Николаос Лудовикос. От нея ще научите какво може да превърне християнството в една идеология защо, независимо че Бог е любов, в Църквата често липсват примери на любов към ближния; как да си обясним възникването на крайни, фанатични тенденции сред някои православни общности, както и лозунга „Православие или смърт”; какви са перспективите пред диалога между Източната и Западната Църква?  
  • Почит към трима светци, свързани с България, в навечерието на техните празници св. Димитър Солунски, св. Димитър Басарбовски и преп. Димитра Киевска. Научете какво разказват техните жития и къде се намират мощите им.            

Гледайте ни, очакваме ви и тази събота по БНТ 1. Започваме точно в 17.00 часа.

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...