Св. Климент Охридски – между фактите и хипотезите



viara_i_obshtestvoКакво още не знаем за него? – тази събота във „Вяра и общество”. 

В поредния брой на предаването очаквайте:

  • „Чувствам се като ученик пред своя учител.” Чуйте какво още каза патриарх Неофит специално пред камерата на „Вяра и общество”, след като отслужи в катедралния храм „Св. Александър Невски” Света литургия по случай 1100 години от успението на Св. Климент Охридски. 
  • Св. Климент Охридски – познатият и непознатият. В специалните материали и с гостите в предаването търсим отговор на въпроси като: Българин ли е св. Климент? Имал ли е роднински връзки със светите братя Кирил и Методий? Създал ли е кирилицата или по-скоро е усъвършенствал глаголицата, както учените твърдят напоследък? Какво писмено наследство е оставил и какво е достигнало до наши дни? Чуйте разговора на Горан Благоев с проф. дфн Искра Христова-Шомова, доц. д-р Георги Николов и проф. Барбара Ломаджистро от университета „Алдо Моро” – Бари, Италия. 
  • „Първият рожден ден” – специален гост на предаването писателят Теодора Димова, с която ще разговаряме за най-новата й книга – повест за детството на Иисус Христос.

Вашите въпроси и мнения по темата очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551.

Гледайте ни и тази събота. Започваме в 17.00 ч. 

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...