„Св. Неделя“, джамията и синагогата със златни кубета



Източник: Интернет Медия Биг.бг

Кубетата на храм „Света Неделя”, джамията и синагогата ще бъдат позлатени до края на годината. Това ще бъде направено по предложение на консултативния съвет по туризъм към Столичната община. Идеята е записана в стратегията за развитието на София през следващите 10 години, разглеждана от правната комисия в общината.

Към вече позлатените кубета се предвижда да бъдат насочени три светлинни лъча от бившия партиен дом, като символ на религиозна толерантност в София.

Начинанието трябва да е готово до 1 януари 2007 година и да съвпадне с присъединяването на България към ЕС. Средствата за реализацията му ще се наберат от спонсори и туристическа такса. Очакваните приходи от такава такса през тази година за 1,5 милиона лева, а за следващите пет години 6-7 милиона лева.


Ангел Богданов, Дарик радио

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...