Сдружение „Милостив“ обявява Международен конкурс „Фотодякония“



Сдружение „Милостив“ обявява Международен конкурс „Фотодякония“. Чрез конкурса Фотодякония на инициативата Добротворчество, сдружение „Милостив“ призовава всички любители и професионални фотографи да изпратят свои снимки, които вдъхновяват и показват дела на милосърдие и грижа към ближните. Със своите фотографии да споделят образи на добродетелни каузи, на социална дейност, които смятат за стойностни и заслужават да бъдат подкрепени.

Конкурсът е иницииран по идея на свещеник д-р Сава (Щони) Кокудев, преподавател в Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски” и отскоро член на сдружение „Милостив“.

 

Награди

Първа награда: 600 лв.
Втора награда: 400 лв.
Трета награда: 200 лв.

Награда на публиката (определена чрез гласуване във фейсбук): 150 лв.

Най-добрите снимки ще бъдат изложени във фоайето на Богословски факултет на СУ през есента на 2018-а година. Някои от най-добрите фотографи ще могат да участват в проекта „Талантливите деца на България“ (за повече информация виж тук) и да направят снимки, които ще бъдат изложени в галерията на открито пред Народния театър „Иван Вазов“ през пролетта на 2019 г.

Условия за участие

Кой може да участва?

Всички фотографи, любители и професионалисти, на възраст между 14 и 40 години.

Как да участвам?

Изпратете ни до 5 свои снимки (с основа 2000 пиксела, 300 dpi, RGB) на имейл art.dobrotvorchestvo@gmail.com

Ако желаете, може да ни изпратите и кратък текст – до едно две изречения за всяка снимка. Сдружение „Милостив“ има право да използва снимките с цел популяризиране на инициативи на организацията. С кандидатстването си в конкурса вие декларирате, че изпратените от вас фотографии са заснети единствено от вас и не нарушават каквито и да са авторски права, права на личността, или права върху интелектуална собственост на друго лице или организация.

Краен срок за участие

15 август 2018 г.

Оценяване

Жури

Доц. Георги Лозанов – критик на фотографията; университетски преподавател, водещ различни курсове, сред които и пресфотография; член основател на Българско фотографско сдружение; член на журито на конкурса „Снимка на годината – България 2012“, организиран от Canon Bulgaria; експерт по медии и журналистика.

Николай Трейман – потомствен фотограф; преподавател по „Философия на фотографията” в СУ и ръководител на курсове по фотография „Паралакс”; председател на най-стария „Български фотоклуб”; автор на множество фотоизложби, сред които е и „Православна България”; фотограф на албуми като „Златните икони на България”. http://nikolaytreyman.com

Веселина Велчева – фотограф, носител на голямата награда във фотоконкурса на сайта за православна фотография Ортфото „Цветовете на Православието. България“; автор на няколко фотоизложби, една от които е „И светлината в мрака свети“, която представя избрани моменти от православното богослужение през Страстната седмица.

Критерии

Близост и отношение на фотографиите към темата на конкурса.
Оригинална творческа концепция и подходящи изразни средства (цветове, композиция, контраст, детайли, символи или метафори и др.).
Покриване на изискванията за участие.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...