Семинар за болничното служение организират в Русе


Oт 5-8 септември в конферентната зала на болничен храм ”Св. Василий Велики” – МБАЛ – Русе, ще се проведе семинар на тема „Духовна и психологична грижа в болничните заведения”. Семинарът ще е мултидисциплинарен и в него ще вземат участие лекари, свещеници, психолози и социални работници.

Работните сесии ще започват от 9.00 до 12.00 часа и следобед от 13.30 до 17.00 часа.

Гост лектори ще са о. Рудолф Албисер – професор по пастирска психология в редица западни университети и швейцарската психиатърка д-р Екатерина Франц.

Настоящият семинар е представян в редица европейски държави, както и в Канада и САЩ. В него се разкриват методите на работа с болни и техните близки, психологическата помощ, която може да се окаже на нелечимо болните, осмисляне на болестта и как може да се изгради център за психологическа и духовна помощ в различните типове болнични заведения.

Този семинар е провокиран от нуждата за осмисляне и приложение на духовно-болничното служение. Също така цели да помогне на работещите в болнични заведения да открият нови методи за психологична помощ, както и ползата от съработничеството между болничните заведения и Църквата.

Организатори на семинара са Русенска митрополия и болничен храм „Св. Василий Велики” – МБАЛ-Русе, с финансовата подкрепа на фондация „Покров Богородичен”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. p_stefanos каза:

    Днес посрещнахме гостите ог Швейцария и разговаряхме с тях. Много нормални хора.
    Това дава надежда, че семинарът ще бъде много полезен.
    Който има уши да слуша, нека слуша